Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@19:21:40 GMT

تجمع در مراکز واکسیناسیون، منشا انتشار کرونا

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۲۱۷۸۲

تجمع در مراکز واکسیناسیون، منشا انتشار کرونا

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، با توجه به اینکه واکسیناسیون در تعداد محدودی از مراکز در سطح کشور به افراد تزریق می‌شود، همین امر باعث شده است که مردم برای دریافت واکسن در مراکز تعیین شده تجمع کنند؛ مساله ای که علاوه بر کندی روند واکسیناسیون در مراکز، موجب انتقال این ویروس از فردی به فرد دیگر می‌شود زیرا ممکن است تعدادی از همراهان یا خود افراد نیازمند واکسن مبتلا به کرونا باشند اما اطلاعی از این موضوع نداشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته کارشناسان و پزشکان، افرادی که یک دز یا هر دو دز واکسن کرونا را تزریق کرده باشند نیز ممکن است برای دیگر افراد انتقال دهنده باشند و به طور یقین بسیاری از افراد سالمند که برای تزریق واکسن به مراکز واکسیناسیون مراجعه می‌کنند، افرادی را به همراه دارند که این مساله امکان انتقال ویروس کرونا را بیشتر می‌کند.  

به همین منظور پای صحبت مراجعان برخی مراکز واکسیناسیون نشستیم. احمد که ۶۵ سال دارد، می‌گوید: هفته گذشته برای تزریق واکسن به یکی از مراکز تجمیعی واکسیناسیون در سطح شهر تهران مراجعه کردم، ساعت هشت صبح بود خیال می‌کردم که خیلی خلوت باشد و به فرزندم گفتم اول صبح ممکن است خلوت‌تر باشد پس همان ساعات اولیه برویم تا واکسن را تزریق کنم، اما زمانی که مراجعه کردم با ازدحام جمعیت در یکی از مراکز واکسیناسیون در شرق تهران مواجه شدم.

وی ادامه داد: بسیار متعجب شدم که چرا ساعت هنوز هشت صبح نشده،  این مرکز انقدر شلوغ است.  کمی که نزدیک‌تر شدم متوجه شدم که همه این افراد ساعات اولیه را به خاطر خلوتی و دوری از اجتماع انتخاب کرده‌اند اما غافل از اینکه تعداد زیاد بود و هنوز خود کادر درمانی برای تزریق واکسن حضور نداشتند.

این سالمند اضافه کرد: حدود ساعت ۱۱ پس از سه ساعت معطلی نوبت به من رسید و واکسن را تزریق کردم و به خاطر اینکه فرزند جوانم همراهم بود، دلهره زیادی داشتم و می‌ترسیدم با وجود اینکه دو ماسک استفاده کرده بود به کرونا مبتلا شود. معتقدم که این مراکز به عنوان منشا اصلی انتشار ویروس کرونا هستند و بسیاری از افراد می‌توانند در این مراکز به کرونا مبتلا شوند.

مریم هم که به همراه مادر ۶۰ ساله خود در یکی دیگر از مراکز واکسیناسیون مراجعه کرده است، می‌گوید: معتقدم اگر فرد سالم بدون علایم کرونا به این مراکز مراجعه کنند به طور یقین کرونا را خواهد گرفت چون ازدحام جمعیت، عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و حتی استفاده نکردن از ماسک به عنوان مهمترین موضوعاتی است که در این مکان‌ها رعایت نمی‌شود.

وی که پس از تماس مرکز برای تزریق واکسن کرونا به این مرکز مراجعه کرده است، معتقد است: کرونا دلتا که اکنون سرعت انتشار بالایی دارد، می‌تواند با سرعت بیشتری انتقال داده شود و اکنون زمینه انتقال آن در این مراکز فراهم است و باید تعداد مراکز واکسیناسیون افزایش یابد تا زمینه انتقال کاهش پیدا کند.

یکی از افرادی که در این مرکز ماسک بر صورت نداشت، در پاسخ به این سوال که چرا ماسک ندارید، گفت: من دز اول واکسن را تزریق کرده‌ام و امروز برای تزریق دز دوم آمده‌ام پس واکسینه شده‌ام.

این تصور که واکسن کرونا می‌تواند به صورت صددرصد افراد را واکسینه کند نادرست است چون بسیاری از کارشناسان معتقدند حتی اگر فردی دو دز واکسن کرونا را هم تزریق کرده باشد، ممکن است به این ویروس مبتلا شود. پس باید حتما از ماسک به صورت مداوم و بیرون از منزل استفاده شود.

طبق آمارهای وزارت بهداشت از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۷ هزار و ۳۷۴ نفر و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۵۴۸ هزار و ۷۰۴ نفر رسیده است که اکنون چهار هزار و ۳۶۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

اما آمار مرگ و میر و تعداد زیاد افراد بستری و مبتلایان هم نمی تواند برای برخی افراد هشداردهنده باشد.  متاسفانه علاوه بر خیابان‌ها و بازار، در مراکز واکسیناسیون هم تعدادی از افراد بدون توجه به پروتکل‌های بهداشتی و بدون دریافت پیامک برای مراجعه به مراکز، ساعت‌ها در صف طولانی برای تزریق واکسن می‌ایستند و فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک برای آنها معنایی ندارد.

پزشکان متخصص عفونی و اپیدمیولوژی به مردم هشدار می‌دهند که هنوز بهترین راه برای کاهش انتقال این ویروس رعایت پروتکل‌های بهداشتی است اما در صف‌های طولانی تزریق واکسن این مساله دیده نمی شود.  گرچه مسئولان و متولیان تزریق واکسن مردم را به این مساله هوشیار می‌کنند که این مراکز می‌توانند منشا آلودگی باشند و تنها زمانی باید به این مراکز مراجعه کنید که با شما تماس گرفته شود اما گوش شنوایی در این زمینه وجود ندارد و متاسفانه صف‌های تزریق واکسن هر روز شلوغ و شلوغ تر می‌شود.

بر اساس آمار وزارت بهداشت، با گذشت حدود ۱۸ ماه از شیوع کرونا در ایران و حدود پنج ماه از شروع واکسیناسیون در کشور تاکنون ۶ میلیون و ۵۲۹ هزار و ۳۱۳ نفر، دز اول واکسن کرونا و ۲ میلیون و ۲۸۹ هزار و ۵۹ نفر نیز دز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به هشت میلیون و ۸۱۸ هزار و ۳۷۲ دز رسیده است. آماری که نشان دهنده تزریق یک دز واکسن به حدود هشت درصد جمعیت بزرگسال و تزریق هر دو دز واکسن به حدود سه درصد آنان است.

بدون دریافت پیامک مراجعه نکنید

دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران، از شهروندان تهرانی تقاضا کرده است که بدون دریافت پیامک به مراکز تجمیعی واکسیناسیون مراجعه نکنند و برای تزریق واکسن کرونا منتظر پیامک بمانند.

وی می گوید: حضور بدون نوبت به مراکز تجمیعی، ممکن است سبب ازدحام این مراکز شود؛ از همکاران خود در وزارت بهداشت درخواست مجدانه داریم که حتما نوبت دهی تزریق واکسن به گونه ای طراحی شود که اینکار به صورت منظم و پویا عمل شود تا افراد دچار سردرگمی و نگرانی نشوند.  

افزایش تعداد مراکز تجمیعی واکسیناسیون در تهران

زالی فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران به ایرنا گفته است: تعداد مراکز تجمیعی واکسیناسیون کرونا در تهران تا پایان هفته به ۹۰ مرکز می‌رسد، در حال حاضر ۸۱ مرکز واکسیناسیون کرونا در تهران فعال هستند که این مراکز در روزهای آینده افزایش می یابد.

به گفته وی،  علاوه بر راه اندازی یک مرکز تجمیعی خودرویی واکسیناسیون کرونا واقع در خیابان فاطمی تهران در روز گذشته، تعدادی مرکز هم در چند روز گذشته به بهره برداری رسید، با افزایش مراکز تجمیعی واکسیناسیون کرونا در تهران درصدد هستیم تا هم از ازدحام مردم جلوگیری شود و هم روند واکسیناسیون شتاب بگیرد.

زالی همچنین معتقد است: در هفته جاری هشتاد و یکمین مرکز واکسیناسیون کرونا در تهران واقع در دژبان مرکز ارتش جمهوری اسلامی راه اندازی شد. ارتش علاوه بر ارایه خدمات موثر در تامین بخش های درمانی، در حوزه واکسینه کردن مردم هم فعالیت های خوبی دارد. در تلاش هستیم با افزایش تعداد مراکز واکسیناسیون کرونا شرایط مطلوب تری را برای شهروندان تهرانی فراهم کنیم.

واکسیناسیون راه موثر کنترل ویروس کرونا

مسعود مردانی عضو ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در این زمینه می گوید: بعد از ۱۶ ماه شیوع و گسترش اپیدمی کرونا در دنیا، محققان به این نتیجه رسیده اند که روش‌ های مقابله با کرونا مثل شستشوی دست‌ ها، فاصله گذاری اجتماعی، پرهیز از مسافرت‌ های غیرضروری، عدم شرکت در تجمعات و استفاده از ماسک تنها می‌توانند وقوع اپیدمی کرونا را برای مدتی به تعویق بیندازند و از پیک‌ ها جلوگیری کنند اما آنچه اهمیت دارد، این است که گفته می‌شود واکسیناسیون می‌تواند شر این ویروس را از سر ما کم کند. پس واکسیناسیون یکی از راه های موثر کنترل ویروس کرونا است.

وی افزود: محققان در کشورهای اروپای غربی مانند کانادا و استرالیا بر اساس تجارب خود به این نتیجه رسیده اند که اگر بیش از ۷۰ درصد جامعه واکسینه شوند، عملا زنجیره انتقال بیماری قطع می‌شود و دیگر مورد جدیدی اتفاق نمی افتد که بیماری یا اپیدمی یا طغیان بیماری صورت بگیرد.

مردانی اظهار داشت: به همین خاطر است که اکنون همه کشورها روی واکسن کرونا خیلی خوب کار کرده اند و هم و غم کشورهای مختلف تعجیل و تکمیل پروژه واکسیناسیون است. در ایران هم این کوشش‌ ها اتفاق افتاده و در هر صورت یا باید به واکسن وارداتی متکی باشیم یا باید توان داخلی را به جد برای ساخت واکسن بسیج کنیم.

بر اساس اطلاعات موجود، در ایران چندین شرکت مانند پاستور، رازی، کووبرکت و فخرا مجوز برای تولید واکسن را دریافت کرده‌اند و برخی از آنها مانند کووبرکت اکنون در مرحله تولید انبوه هستند اما همزمان با تولید واکسن، اقداماتی برای واردات واکسن هم انجام شده و بخشی از اقشار جامعه از جمله پزشکان، پرستاران، سالمندان و افراد در معرض خطر واکسینه شده‌اند اما این تلاش‌ها نباید با ندانم کاری برخی افراد و ازدحام جمعیت در مراکز تجمیعی واکسیناسیون بی‌نتیجه بماند.

دو هفته از برنامه واکسیناسیون عقب هستیم

زالی فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، از وضعیت واکسیناسیون در کشور ابراز نگرانی کرده و گفته است: واردات واکسن باید دغدغه و مساله روی میز تمام مسئولان باشد، پروفایل کشور در برابر این بیماری مطلوب نیست. کشور در برابر ویروس کرونا باید آرایش جنگی به خود بگیرد و در تمام سازمان‌ها باید اقداماتی فراتر از آنچه تاکنون انجام شده است، صورت گیرد.

وی تصریح کرد: اگر واکسیناسیون به موقع انجام نشود، شاهد خیزهای مجدد کرونا خواهیم بود. اکنون حدود دو هفته از برنامه واکسیناسیون کشور عقب هستیم که امیدواریم با راه اندازی حدود ۹۰ مرکز تجمیعی واکسیناسیون بخشی از این تاخیر دو هفته ای جبران شود.

زالی با بیان اینکه واکسیناسیون یکی از سهل الوصول ترین، سریعترین و نسبتا کاراترین روش های پیشگیری از کووید ۱۹ است که اثربخشی نسبی آن در عرصه جهانی به اثبات رسیده است و می تواند نقش موثری در کاهش مرگ و میر داشته باشد، گفت: واکسیناسیون متناسب با جمعیت کشور انجام نشده است.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران،  با بیان اینکه هم اکنون در موج اول و خیز پنجم کرونا هستیم، گفت: دامنه، شتاب و سرعت درگیری در خیز پنجم کرونا نسبت به چهار خیز قبلی بسیار نگران کننده است.

کنترل نظم مراکز تجمیعی واکسیناسیون با ناجا

سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به واکسیناسیون گروه های هدف در سطح کشور، در نامه ای به فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، بر لزوم استقرار نیروهای انتظامی در مراکز واکسیناسیون تجمعی استان تهران به منظور کنترل نظم، تاکید کرد.

نمکی به سردار سرتیپ پاسدار حسین اشتری نوشت: با توجه به اینکه در حال حاضر واکسیناسیون گروه های هدف به سرعت در حال انجام است، به منظور کنترل نظم در مراکز واکسیناسیون تجمعی در سطح استان تهران، حداقل سه نفر از همکاران آن نیرو در هر مرکز واکسیناسیون مستقر و همکاری لازم را در جهت برقراری نظم معمول کنند.

ویروس کرونا تا زمانی که همه افراد جامعه واکسینه نشوند، به عنوان یک ویروس تاجدار میهمان همیشگی ماست، پس در واکسینه شدن هم عاملی برای ابتلای دیگران نباشیم و هنگام واکسیناسیون هم حتما همه پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم تا نه بر تعداد مبتلایان و نه بر مرگ بر اثر کرونا اضافه کنیم.

کرونا خود به راحتی هم جان می‌گیرد و هم افراد را درگیر می‌کند. فقط ما هستیم که با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی می‌توانیم بر این موضوع صحه بگذاریم که می‌توانیم کرونا را شکست دهیم اگر همه مسایل را رعایت کنیم و صف‌های طولانی واکسیناسیون را به منشا بزرگ آلودگی و ابتلای دیگران به کرونا تبدیل نکنیم.

برچسب‌ها کرونا کووید-19 واکسیناسیون علیرضا زالی واکسن کرونا پروندهٔ خبری واکسن کرونا، از نظریه تا عمل کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا کووید 19 واکسیناسیون کرونا کووید 19 واکسیناسیون علیرضا زالی واکسن کرونا عملیات مدیریت بیماری کرونا واکسیناسیون کرونا در تهران مراکز تجمیعی واکسیناسیون مراکز واکسیناسیون پروتکل های بهداشتی برای تزریق واکسن واکسن کرونا تعداد مراکز ویروس کرونا تزریق کرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۱۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • دام‌ها در خوزستان به طور رایگان واکسینه می‌شوند
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • واکسیناسیون رایگان بیش از ۱۰ هزار راس دام در بافق
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!